92. Mistrzostwa Polski w Tenisie

W dniach 16-23 czerwca br. na terenie kortów tenisowych w Gliwicach przy ulicy Kosynierów odbędą się kolejne już 92. Mistrzostwa Polski w Tenisie – FUNDACJA RADAN GLIWICE OPEN 2018.

Jest to jedna z bardziej prestiżowych imprez tenisowych w Polsce wyłaniająca Mistrzów Polski. Turniej organizowany przez Fundację Radan oraz Miasto Gliwice już po raz siódmy, cieszy się dużym zainteresowaniem. Utalentowanych zawodników notowanych w rankingach WTA oraz ATP, przyciąga do Gliwic nie tylko pula nagród, która w tym roku jest najwyższa w historii Mistrzostw Polski i wynosi ponad 100 tys. złotych, ale również profesjonalna organizacja, wspaniała atmosfera oraz sportowa rywalizacja na wysokim poziomie, która dostarcza zgromadzonej publiczności wielu emocji.

Na przestrzeni tygodnia trwania imprezy rozegrane zostaną mecze kobiet i mężczyzn w grze pojedynczej i podwójnej oraz w grze mieszanej. Podczas trwania całego turnieju korty odwiedza około 1 tys widzów. Szczególnym zainteresowaniem cieszy się wśród dzieci i młodzieży, kto wie może przyszłych Mistrzów Polski.

Wstęp: wolny, serdecznie zapraszamy

www.mistrzostwapolskitenis.pl