TENIS - JASIU CHŁODNICKI

Jasiu uzyskuje coraz lepszą pozycję rankingową w swej kategorii wiekowej – skrzaty ( do lat 12).

Rok 2019 (lista styczniowa PZT) rozpoczął na pozycji 43. Uwzględnia ona jeszcze rocznik 2007. Lista lipcowa – pozycja 38. Lista grudniowa – pozycja 24.
W nowy rok 2020 wszedł z rankingiem 9, obejmuje ona rocznik 2008 i młodszych.

We wrześniu 2019 został powołany jako zawodnik rezerwowy w kadrze Polski skrzatów.
W grudniu 2019 otrzymał powołanie Polskiego Związku Tenisowego do prestiżowego turnieju Supermasters U11 w Toruniu, gdzie powołanie otrzymało jedynie 10 najlepszych zawodników i zawodniczek w Polsce. Z rankingiem 9 w swoim roczniku, wszyscy jego przeciwnicy byli lepsi. Walczył dzielnie, pokonując 2 wyżej od siebie notowanych zawodników i ostatecznie uzyskał 6. lokatę. 3.02.2019 pierwszy raz wygrał Ogólnopolski Turniej Kwalifikacyjny skrzatów w Kozerkach k. Grodziska Mazowieckiego.

Jasiu cały czas ambitnie rozwija się tenisowo, szkoląc technikę, taktykę meczową i wzmacniając się fizycznie na zajęciach ogólnorozwojowych. Dzięki środkom z tytułu 1 % podatku uzyskanym dzięki współpracy z Fundacją Radan dofinansowany został obóz organizowany przez Warsaw Sports Group w czeskim Prostiejowie. Prosto z obozu Jasiu pojechał na Ogólnopolski Turniej Kwalifikacyjny w Lubinie, gdzie zdobył 3. miejsce. Ćwiczenia tenisowe i ogólnorozwojowe na obozie przyniosły wymierne efekty.

Wierzymy w jego potencjał i talent tenisowy. Dzięki wsparciu finansowemu uzyskanemu dzięki współpracy z Fundacją, będzie się nadal rozwijał sportowo i tenisowo i odnosił kolejne sukcesy.

Wpieraj młode talenty – przekaż 1% podatku, w pisz cel szczegółowy  TENIS - JASIU CHŁODNICKI