XV Amatorskie Mistrzostwa Gliwic w Tenisie 6-21.09.2014

W dniach 6-21 września 2014 na kortach tenisowych MZUK rozgrywane były  jubileuszowe XV Amatorskie Mistrzostwa Gliwic w Tenisie o Puchar Prezydenta Miasta. Zmagania zawodników trwały 2 tygodnie. W turnieju udział wzięło ponad 160 zawodników. W niedzielę 21 września na korach tenisowych  odbyło się uroczyste zakończenie turnieju, wręczenie nagród, pucharów i dyplomów. Prezydent Miasta Pan Zygmunt Frankiewicz, Zastępca Prezydenta Piotr Wieczorek, Dyrektor MZUK Tadeusz Mazur oraz Prezes Fundacji Radan Tadeusz Wesołowski nagrodzili ponad 70 uczestników w kategoriach indywidualnych oraz prawie 40 par. Nagrodzeni zostali także  wszyscy mali tenisiści, którzy stanęli do pojedynku. Uczestników mistrzostw na gliwickie korty przyciągnęła nie tylko chęć sprawdzenia swoich umiejętności czy pragnienie zwycięstwa, ale również profesjonalna organizacja mistrzostw oraz wspaniała atmosfera i sportowa rywalizacja na wysokim poziomie, które dostarczały zgromadzonej publiczności wielu emocji.
Zapraszamy już za rok.