ZŁOTO SHOGUNA Turniej Mistrzów Judo

VII Międzynarodowy Turniej Mistrzów Judo w kategorii OPEN o Nagrodę Prezydenta Miasta Gliwice
„ZŁOTO SHOGUNA”

Zawody zostały rozegrane w Gliwicach na matach Ośrodka Sportu Politechniki Śląskiej w dniu 25.10.2015 r. Udział wzięło 14 zawodników, 11 najbardziej utytułowanych z Polski i 3 z zagranicy.
Mamy kolejny Turniej Mistrzów, wyjątkowy dzień w historii gliwickiego judo. Dotychczas wszystkie turnieje stały na bardzo wysokim poziomie technicznym, zakończyły się sukcesem tak organizacyjnym jak i sportowym, czego dowodem były pełne trybuny i przychylne reakcje z wielu stron a także to, że chętnych do wzięcia udziału było znacznie więcej niż zaplanowano w obu kategoriach wagowych. Również obecność tak szanownych gości jest tego potwierdzeniem: przedstawiciele Władz Miasta, Władz Uczelni i sponsorów oraz Prezesów Polskiego i Śląskiego Związku Judo. To epokowe wydarzenie, które gromadzi w jednym miejscu najwspanialszych zawodników – mistrzów tej wspaniałej dyscypliny jaką jest judo. Wspólnie z najznamienitszymi  gośćmi, najlepszymi sędziami i co najważniejsze z najwspanialszą publicznością , która potrafi docenić wysiłek naszych mistrzów. Warto podkreślić, że nie ma na świecie drugiego takiego Turnieju, w którym udział biorą tylko mistrzowie, zawodnicy kadr Narodowych, Olimpijskich, medaliści  Mistrzostw Świata, Europy i Polski.

Wyniki sportowe VII Turnieju Mistrzów
OPEN do 75 kg
Złoty medal            Damian Szwarnowiecki       Gwardia Wrocław
Srebrny medal        Krzysztof Wiłkomirski        UW Warszawa