Szkolenie zimowe ratowników górskich

W marcu 2015r. ratownicy Sekcji Cieszyn uczestniczyli w dwóch szkoleniach zimowych. Szkolenie topograficzno - skiturowe w Niskich Tatrach Słowacji w dniach 21-22 marca 2015r. Wyjście na Kralova Hole 1948 m z Simac 890 m i zjazd do Liptowskiej Tepliczki 900 m. Trasa 32 km, przewyższenie 1420 m, czas 8,5 godz. Szkolenie w narciarstwie wysokogórskim w Alpach Retyckich, Włochy w dniach 25-29 marca, razem z ratownikami SO Żywiec. 3 noclegi w Ref. Mandron 2449m - Ref.Caduti dell Adamello 3026 m, Wyjście na nartach na szczyty Cresta Croce 3208m oraz Monte Adamello 3539m i zjazdy. W ostatnim dniu zjazd lodowcem Mandron, wyjście na Passo Presena 2997 m i zjazd na Passo Tonale 1863 m.
Dziękuję uczestnikom za zaangażowanie w prowadzeniu szkolenia, koleżeńską atmosferę i cieszę się, że coraz więcej młodych ratowników uczestniczy w tych szkoleniach.
Szczególnie dziękuję Naszemu Naczelnikowi oraz Prezesowi Fundacji Wspierania Ratownictwa Górskiego, Sportu oraz Działalności Charytatywnej Radan Tadeuszowi Wesołowskiemu za dofinansowanie szkolenia. Na Was możemy zawsze liczyć !

Z górskim pozdrowieniem
Mietek